Каталунските власти са установили контакт с ЕС, с настояване официално да

...
Каталунските власти са установили контакт с ЕС, с настояване официално да
Коментари Харесай

Каталунските власти се обърнаха към ЕС, искат съд за Испания

Каталунските управляващи са открили контакт с Европейски Съюз, с настояване официално да осъди Испания за това, че е уязвила главните права и свободи на каталунците по време на днешния референдум за самостоятелност. Това разгласи на брифинг Барселона Раул Ромева, ръководителят на департамента по външните работи на каталунското държавно управление, съобщи ТАСС. 

Каталунските управляващи считат, че правителството на Испания е нарушило член 7 от Лисабонския контракт, който формулира неприкосновеността на демократичните права и свободи в страните от общността. Важен миг е и това, че нарушаването на тези права и свободи на каталунците става посредством потреблението на военизирани полицейски сили - Гражданската армия,  добави той. От огромно значение е да се обърне внимание на европейските страни и институциите на Европейски Съюз, че е налице нарушаване на съществени права на европейски жители, сподели Раул Ромева, представена от Българска телеграфна агенция.

Преди това представителят на каталунското държавно управление Жорди Турул насочи директни обвинявания към премиера Мариано Рахой и и вътрешния министър  Хуан Игнасио Соидо, че те носят отговорността за насилието и възпрепятстването на гласуването в част от секциите за референдума, добави АП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР